Mikronizirani kosmiči (ječmenovi, koruzni …)

0,60  z DDV

Vsi kosmiči in obroki nastajajo ob uporabi najnovejših tehnologij s pomočjo mikronizacije. S to tehniko surovine, kot so pšenica, ječmen, riž, grah, koren, koruza, fižol, korenček, soja … učinkovito ohranjajo hranljive snovi in vitamine.

Cena kosmičev je odvisna od vrednosti osnovnih surovin na trgu, teže in velikosti kosmiča ter naročene količine. Pošljite povpraševanje!

Mikronizirani kosmiči in obroki nastajajo ob uporabi najnovejših tehnologij s pomočjo mikronizacije. Surovine so klimatizirane in ogrevane za kratek čas z infrardečim sevanjem na temperaturo jedra okoli 100 °C. Ekspandirana, napihnjena zrna se nato zdrobijo, posušijo in ohladijo. S to tehniko so surovine, kot so pšenica, ječmen, riž, grah, koren, koruza, fižol, korenček, soja … učinkovito želatinizirane na način, ki ohranja hranljive snovi in vitamine.

Vsi naši mikronizirani izdelki imajo poseben pomen, kjer je proizvodnja amilaz v malem črevesu nizka (mlada živina, hišne živali, konji) in kjer proizvodnja kratkih verižnih maščobnih kislin v zalednih prebavilih ni zaželena.

Mikronizirani kosmiči so primerni za vse diete, idealni za vse starosti. Priporočeni za visoko zmogljive živali, še posebej koristni pri prehrani mladih živalskih vrst in mladih živalih, konjih, prežvekovalcih.

Mikronizirani kosmiči: pakiranje

Izdelki so na voljo v velikih (big bag) vrečah, vrečah ali v razsutem stanju.
Kosmiči se razlikujejo tudi po specifični teži (lažji, bolj puhasti, lepši proti težjim, manj razpočenim, drobnejšim kosmičem).

Kaj je mikronizacija (proces mikroniziranja)?

Mikronizacija je ime za proces kuhanja, ki uporablja infrardeče žarke za kuhanje žit in stročnic pri nižjih temperaturah in krajši čas kot pri drugih načinih ogrevanja. Plinski gorilniki se uporabljajo za ustvarjanje infrardečih žarkov, da jih proizvod absorbira. Surovine so dane pod gorilnike na pasove s spremenljivo hitrostjo za doseganje želene ravni “kuhanja”. Produkt nato spustimo skozi valjčni mlin, da se ustvarijo kosmiči. Te kosmiče lahko uporabimo cele ali mlete v obroku.

Prednosti mikroniziranih produktov

Mikronizirani izdelki zagotavljajo izboljšano hranilno vrednost kot hranjenje z enakimi nekuhanimi materiali. Povečana razpoložljivost energije in izboljšana prebavljivost sta doseženi z želatinizacijo molekul škroba med postopkom kuhanja. To je še posebej koristno pri začetnih dietah za mlade živali in perutnino.

Mikronizirani kosmiči ne le zagotavljajo odličen vir visoko razpoložljivih hranil za končno dieto, vendar estetsko prispevajo k videzu izdelkov. Pri uporabi v grobem obroku, mikronizirani kosmiči dodajo živahne barve in teksture mešanici in zagotavljajo bolj naraven videz, kot barvni ekstrudati.

Unikaten proces izdelave mikroniziranih kosmičev

Nenehna zavezanost k razvoju izdelkov in procesov pomeni, da lahko ponudimo najširšo paleto izdelkov, oblik, mešanic in embalaže bodisi iz zaloge ali na podlagi posameznih specifikacij. Izdelki so proizvedeni v skladu z najvišjimi standardi na najbolj učinkovit način.

Dodatne informacije

Teža1 kg
Tip (osnovna surovina)

pšenični kosmiči, ječmenovi kosmiči, fižolovi kosmiči, grahovi kosmiči, korenčkovi kosmiči, koruzni kosmiči